Nå er det oppholdsvær og rolig i regionen, men om noen timer kan det polare lavtrykket ha kommet til Nord-Troms. Skjervøy er spesielt utsatt for den kraftige vinden, og kan få mellom liten til full storm. Steder som Storslett vil også merke vinden.

– Det er ikke voldsomt lenge til før vi merker det. Nå vil det være en periode først med bra vær, før det kommer inn med en markant vindøkning, tette snøbyger og snøfokk om noen timer, sier Håvard Larsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt i Tromsø.

Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel.

– Vinden vil være veldig av og på. Det blir veldig kraftige kast, men kan være variabelt med tanke på både vindretning- og styrke.

Problemer i trafikken

Fredag kveld førte uværet til stengte veier, innstilte ferger, innstilte båter og innstilte flyvninger. Da var det svært vanskelige kjøreforhold. Kvænangsfjellet og også denne gangen er fjellet utsatt for uværet, så om du skal over fjellet kan det være lurt å starte nå.

– På Kvænangsfjellet blir det tette byger og snøfokk, da det er løs og tørr snø. Det kan nok komme opp i full storm, men det skal ikke være voldsomt langvarig, sier Larsen.

– Etter lavtrykket har passert minker vinden og det går litt lenger tid mellom snøbygene, men det skal fortsatt være vintervær resten av dagen og de neste dagene.