Fikk hederspris for å ha levert elitemelk i 20 år

Otto Magnar Skogheim fra Samuelsberg har mottatt TINEs plakett for levering av elitemelk i 20 år.

HEDERSPRIS Otto Magnar Skogheim mottok denne uka TINEs plakett for levering av elitemelk i 20 år.  Foto: Privat

nyheter

Det er en utmerkelse som henger meget høyt, for blant omtrent 8000 melkeleverandører er det bare 99 som har innfridd kravene til denne prisen. Det skriver TINE i en pressemelding.

Utdelingen fant sted på årssamlingen i Kåfjord produsentlag.

Det er en rekke krav til kvaliteten av melka for at den blir klassifisert som elitemelk. Celletall, bakterieinnhold, sporeinnhold, syretall og frysepunkt blir kontrollert flere ganger i måneden, og melka blir kontrollert for innhold av medisinrester ved hver melkehenting.

Kravet for å motta 20 års-plakett er at en må ha levert elitemelk i 20 av 22 år. I tillegg til krav om elitemelk, er det også krav om KSL-godkjenning (Kvalitetssystem i Landbruket) og et godt fjøsstell.

Krever fagkunnskap og rutiner

- Å levere elitemelk over lang tid krever både fagkunnskap og gode rutiner i gårdsdrifta. Melkeprodusentene blir mer og mer bevisste over hva god melkekvalitet betyr, og de gjør en stor innsats. God kvalitet på melka vi får inn til meieriene våre er avgjørende for kvaliteten på produktene. Derfor premierer TINE melkeprodusentene for å levere god melk, sier styreleder i TINE, Trond Reierstad.

I 2016 var 95 prosent av kumelksvolumet elitemelk, noe bare den beste melka kan bli kvalifisert som.

Framtid i Nord kommer tilbake med mer om denne saken.