Tok et skøytetak mot kreft

I en årrekke har Skjervøy skøyte- og ishockeyklubb drevet innsamling til inntekt for Kreftforeningen.

Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen var med da Skjervøy skøyte- og ishockeyklubb samlet inn penger til kreftforeningen.  

nyheter

Etter mange år har innsamlingen blitt en tradisjon, og i år var intet unntak.

Derfor gjorde klubben en vri på det tradisjonsrike tirsdagsløpet, og inviterte ordfører Ørjan Albrigtsen til å delta på løpet sammen med barn og voksne. Ordføreren stilte velvillig opp og deltok sammen med klubbens mange løpere.

I tillegg var det salg av kaffe, kaker og boller, og det ble gjort bål med tilhørende pølsegrilling.

- Ordføreren avslørte at skøyteferdighetene nok var litt rustne, og det kunne vi se med selvsyn var sant, sier Wenche Ratama.

Hun forteller videre at det ble en del knall og fall for både voksne og barn, men at en del av fallene nok kan tilskrives at isen synger på siste verset.

- Men det skal være sagt at ordføreren holdt seg på beina alle de rundene han gikk, og han viste en flott sportsånd, til tross for at han ikke visste når han sist hadde hatt skøyter på beina.

Topp engasjement

Tirsdagsløpet denne gangen ble organisert litt annerledes enn vanlig. Det ble ingen 100-meter eller 500-meter, men det ble gått en skøytestafett.

De oppmøtte skøyteløperne ble delt inn i fire lag med fire-fem løpere på hvert lag - med en god blanding av barn og voksne på hvert lag.

- Innsatsen var det ingenting å si på. Alle gikk det de maktet og ingen tok hensyn til at motstanderen var mindre eller større enn seg selv, sier Ratama.

Det var også mange som kom for å se på og heie på løperne, og Ratama forteller om skyhøy stemnning og topp engasjement.

Nervepirrende

Det skulle vise seg å bli noen nervepirrende og jevne løp. Da resultatene var klare viste det seg at ordførerlaget gikk av med seieren.

- Ordføreren hadde flere gode hjelpere på laget sitt. De møtte blant annet Dagfinn Thomassen, Skjervøy skøyte- og ishockeyklubbs ferske nordnorske mester på 10.000-meter.

Inntektene fra arrangementet går i sin helhet til kreftsaken, og i år ble det 1590 kroner.

- Torsdag hadde klubben dør-til-dør-innsamling for samme sak, og innbyggerne viste da, som alltid, stor giverglede, forteller Ratama.