- Jeg reagerte instinktivt ved å klistre bilen helt ut mot autovernet

Kåre Eriksen fra Elvevoll priser seg lykkelig over at han er i livet etter en skremmende opplevelse på tur hjem fra Tromsø.

SKJELVEN: Kåre Eriksen fikk seg en skikkelig støkk på tur fra Tromsø lørdag.  Foto: Torbjørn O. Karlsen

nyheter

- Guds lykke at det gikk bra

Kåre Eriksen fra Elvevoll i Storfjord var på tur hjem fra Tromsø fredag formiddag da han fikk seg en støkk han sent kommer til å glemme. 

Den rolige kjøreturen ble raskt dramatisk da han hadde passert overgangstunnelen like nord for Laksvatn. Da han nærmer seg bakketoppen møter han nemlig en kolonne på fire biler, og den fjerde, en sølvgrå bil, hiver seg plutselig ut i motsatt kjørebane for å ta forbikjøring. 

- Den kommer mot meg i sikkert 110 km/t og var nok ikke lengre enn 10-12 meter unna meg da jeg reagerte instinktivt ved å klistre bilen helt ut mot autovernet, sier Eriksen.

- Kassebilen som den sølvgrå bilen skulle kjøre forbi så nok i speilet hva som var i ferd med å skje, og kjørte helt ut på veiskuldra, og dermed gikk det akkurat, til tross for at vi var tre biler i bredden.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Skjelven

Eriksen forteller at i en slik situasjon rekker man ikke tenke, man prøver bare å komme seg unna og handler dermed på instinkt. 


- Men jeg ble veldig skjelven, så etterpå måtte jeg sakke litt ned og ta det litt rolig. Man begynner jo å tenke på hva slags situasjon man var så nær å havne i, sier han.


- Hadde vi gått front i front i den farta hadde vi nok hatt dårlige sjanser, både jeg og han, så det var guds lykke at det gikk bra.

Vil anmelde 

Etter nesten-ulykken dundret bare den sølvgrå bilen videre i en vill fart, forteller Eriksen. Han har nå lagt ut historien på Facebook, i håp om å finne sjåføren. 

- Jeg har i ettertid tenkt at han må ha hatt problemer med å se meg på bakketoppen, så han har bare tatt en sjanse da han begynte forbikjøringen. En kjempetabbe, konkluderer han.

Eriksen tror det kan bli vanskelig å finne sjåføren, men håper noen med frontkamera kan ha fått bilde av bilen og registreringsnummeret. Får han fatt i det kommer han til å anmelde sjåføren for den uaktsomme kjøringen. 

- Men for min del er det aller viktigste at det gikk bra, avslutter han.