Nå kan du få SMS om snøskredfaren

NVE har i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt utviklet en abonnementsløsning for varsler om naturfare.

Bildet er fra Storhaugen i Djupvik Illustrasjonsfoto: Jan Arild Hansen 

nyheter

Det betyr at du kan abonnere på  både snø-, flom- og jordskredvarsel via e-post eller SMS.

- Ønsker du å motta flom- eller skredvarsel, er det bare å gå inn og velge hvilke varsel man vil motta og hvordan, oppfordrer seksjonssjef i NVE Hervé Colleuille i en pressemelding.

Linken du må følge for å abonnere på varsel finner du her.

Åpen for alle

Tjenesten er gratis og åpen for alle. Du velger selv hvilke varsler du ønsker å motta; flom, jordskredfare (jord-, sørpe- og flomskredfare) og/eller snøskredfare. Du velger også hvilke geografiske områder du ønsker å motta varsel for, varslingsnivå og om du vil motta varsel på e-post og/eller SMS.

- Vi har laget denne tjenesten for at beredskapsaktører, transportmyndigheter, nødetater, media og andre skal få mulighet til å motta flom- og skredvarsel med en gang varslene er publisert på varsom.no, sier Colleuille.

Hensikten med tjenesten er å bidra til økt samfunnssikkerhet, ved at informasjonen blir raskt tilgjengelig. I tillegg jobber NVE også nå med en løsning for abbonnement på OBS- og ekstremvarsel fra Meteorologisk institutt som er relevante for flom og skredfare.