Kald og våt sommeruke

Starten av uka blir våt, men været blir varmere og tørrere mot helga.

VÅTT: Det gjelder å kle på seg skal man være ute denne uka. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje EiterŒ

nyheter

Et lavtrykk over Nord-Sverige passerer Nord-Troms mandag kveld eller natt til tirsdag. Dette fører med seg en god del nedbør, i følge vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Ola Mellem.

– Det vil være regn og regnbyger hele tirsdagen. Det blir hovedsaklig nordvest bris, opp i frisk bris på kysten, sier han.

Lettere fra onsdag

Onsdag letner været muligens noe.

– Det blir i alle fall mindre mengder regn. Men et høytrykk ute i havet forårsaker pålandsvind fra nordvest og det blir fortsatt ikke helt bra.

Torsdag holder vinden seg fra nordvestlig retning. Sola vil fremdeles glimte med sitt fravær, men temperaturen stiger litt.

Varmere mot helga

Fredag letner været ennå mer, i følge Mellem.

– Tendensen for helga er at det blir litt varmere, hvor mye bedre er jeg usikker på. Det kan komme opp nedbør fra sør, men temperaturen vil være omkring 16 grader.

I følge Mellem vil temperaturene til og med torsdag holde seg omkring 10-12 grader. Fredag blir det rundt 14 grader og lørdag kanskje noe høyere.

Over normalen

YR fører statistikk over temperatur og nedbør. På statistikken for Storslett i Nordreisa har juni måned foreløpig en gjennomsnittstemperatur på 9,8 grader. Dette er litt over normalen, som ligger på 9,3 grader.

I mai i år var gjennomsnittstemperaturen 3,7 grader, noe som var under normaltemperaturen på 5,4.

Samme statistikk viser at det regnet mye i juni i fjor, mer enn det har vært hittil i dette årets juni måned.