Politiet etterforsker den andre grillhytte-brannen på én uke

– Vi ønsker å etterforske en eventuell sammenheng, sier politiet.

TO PÅ EN UKE: Natt til fredag brant en grillhytte ned i indre Kåfjorddalen.   Foto: Jack Kock

OPPGITT: Jack Kocks grillhytte brant ned til grunnen natt til fredag. Kock forteller at han er oppgitt over at det ikke nytter å bygge den opp før den igjen brenner ned.   Foto: Privat

BEKLAGELIG: Kåfjordordfører, Svein O. Leiros sier det er beklagelig at hyttene er brent ned. Han håper at en eventuell brannstifter kan melde seg selv inn.   Foto: Arkiv

nyheter

Natt til fredag brant en grillhytte i indre Kåfjorddalen i Birtavarre ned. Hytta er satt opp av en privatperson, men var åpen og ment for allment bruk. Det er andre gangen samme grillhytte brenner ned. Også i 2009 ble den forsøkt satt fyr på.

– Jeg er oppgitt. Hele bygda er oppgitt, sier Jack Kock, eier av grillhytta til Framtid i Nord.

To på en uke

Grillhytta til Indre Kåfjord idrettslag ble også funnet nedbrent i forrige uke. Hytta ligger i samme område, og nå etterforsker lensmannskontoret i Lyngen en mulig sammenheng mellom brannene. Det kan ha vært noen som har tent på.


Fant grillhytta på Bakkemo nedbrent

Indre Kåfjord idrettslags grillhytte er funnet nedbrent.

 – Den siste grillhyttebrannen har vært nå i natt, og vi har patrulje ute som gjennomfører etterforskning. Det er to nærliggende grillhytter som har brent ned på kort tid, så derfor ønsker vi å etterforske en eventuell sammenheng, sier politiførstebetjent Ingvild Koht Furnes.

Hun oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de kan besitte opplysninger av betydning.

– Skulle det være noen som har sett folk i området eller som har annen informasjon så ønsker vi at de tar kontakt med oss i politiet, sier Furnes.

– Sterkt beklagelig

Ordfører i Kåfjord, Svein O. Leiros, sier det er beklagelig at det skjer så mange hytte -og grillhyttebranner i kommunen. Tidligere har også Paulanhytta i Sabetjohk – et annet område i dalen, brent ned en rekke ganger. Nå er den etter hva Framtid i Nord erfarer murt opp.

Les også: Paulanhytta atter i ruiner

– Det er forferdelig kjedelig og sterk beklagelig. Alle disse hyttene er del av et lavterskeltilbud og er en viktig faktor for trivsel, spesielt for barn og unge. De er mye brukt av barnefamilier, sier Leiros.

Han håper politiet tar saken på alvor.

– Det kan ikke fortsette på denne måten. Jeg håper de som tenner på kan melde seg og at man får en slutt på dette. Det virker jo som om det er noen som ikke vil at man skal bruke disse hyttene.