Lysløypelaget inviterer derfor til grillfest, veteranbilutstilling og aktiviteter for barn på Elvevoll. Medlem i lysløypelaget Frank Dreyer gleder seg til å samle bygda.

- Vi har jo bursdag, og derfor blir det skikkelig grillfest. Vi inviterer lokalbefolkningen og tilreisende til en fantastisk dag fylt med musikk, fellesskap, aktiviteter og god mat. Vi ønsker å skape et samlingspunkt for mennesker i alle aldre. Vi skal sette opp et enormt hoppeslott, få på plass veteranbiler, traktorer og annet, god musikk og konkurranser. Lyngsfjord Adventure er også på plass med rein, lavvo, bålkaffe og buljong, sier Dreyer.

Mangfold styrker

Et slikt arrangement vil skape positiv markedsføring for Storfjord. Men for at en slik helg skal gå som planlagt, så må alle ta ett tak. Medlem i lysløypelaget Kåre Eriksen ønsker at hele befolkningen står sammen og viser resten av verden at «mangfold styrker».

- Vi har samarbeidet med flere bedrifter og flere flittige damer er i full sving med baking. Arctic Race vil gi oss masse gratis reklame og markedsføring, og vi får virkelig vist fram den fantastiske naturen vår. Vi skal dekorere bygda ordentlig, med blomster på Elvevoll-brua, flagg og sykler. Vi ønsker jo selvsagt å lage litt liv, det blir nok lenge til neste gang vi får noe så stort hit, sier Eriksen.

Samer, kvener og nordmenn

Storfjord har valgt å fokusere på det trespråklige: kvensk, norsk og samisk. Det vil bli satt opp trespråklige skilt, flagg og bannere som skal understreke Storfjord som grenseområde mellom Sverige, Finland og Norge.

- Det er veldig fint og viktig for tradisjonen. Vi har flere gamle sagn om Stalloen fra distriktet, så det blir nok noen fortellinger i helgen. Det er også flere som skal kle på seg kofte og andre kulturelle plagg. Det blir veldig flott, sier Eriksen.