Arctic Race of Norway

Dette er årets favoritter

Sykkelstjernene fikk teste fiskelykken dagen før starten av årets Arctic Race of Norway.

HJEMMEFAVORITT: Den ferske europamesteren Alexander Kristoff vil bli den første til å bære europamestertrøya i et Internasjonalt ritt.  Foto: Arctic Race of Norway

GLEDER SEG: Den regjerende U23 verdensmesteren Kristoffer Halvorsen har alltid drømt om å bli profersjonell syklist. Han gleder seg virkelig til å delta på Arctic Race of Norway.  Foto: Arctic Race of Norway

nyheter

Alexander Kristoff dro onsdag på tur til Andørja for det årlige pressetreffet dagen før Arctic Race of Norway ruller i gang. Med seg hadde han Kristoffer Halvorsen (Joker Icopal), Dylan Teuns (BMC), Damiano Cunego (NIPPO-VINI FANTINI) og Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert), samt Arctic Race-sjefen Knut-Eirik Dybdal, som fikk vise sitt hjemsted til ryttere og presse.

Det var nemlig på Andørja ideen om å etablere det nordligste internasjonale sykkelrittet i verden ble etablert, og det er her starten på første etappe skal være.

Ønsker å vinne

Hjemmefavoritten Alexander Kristoff fikk bare tang og tare på kroken under onsdagens fisketur. Den ferske europamesteren, som vil bli den første til å bære europamestertrøya i et internasjonalt ritt, så imidlertid ikke ut til å tro at vinnerlykken var borte av den grunn.

- I Arctic Race ønsker jeg først og fremst å vinne en etappe. Etappe 2 er den som passer meg best, men jeg vant også i Tromsø i 2014, så den siste etappen er også en mulighet. Etappe 4 er imidlertid noe hardere enn sist, men dersom beina holder helt inn kan jeg ha mulighet også her, sier Aleksander Kristoff.

– Kan vinne alle etappene

Vinneren av VM 2010, Thor Hushov, syklet sitt siste løp i Norge under Arctic Race 2014. Han avsluttet med stil under den siste etappen i Tromsø, og han har, helt siden han la opp, vært involvert i Arctic Race.
­– Det er et ganske åpent løp i år. Fire etapper kan ha fire forskjellige vinnere. Men dronningetappen fra Lyngen til Kvaløya, som avsluttes med en stigning, er likevel ikke tøff nok til at vi kan avskrive Kristoff helt for totalseieren. Per i dag har han ferdigheter til å vinne alle fire etapper, men det er vanskelig å kontrollere dette rittet, særlig på den siste dagen i Tromsø. Jeg tipper vi får det samme scenarioet som i Narvik for to år siden. Dylan Teuns er favoritten, men vi kan også få en stor overraskelse på søndag, sier Thor Hushovd.

Årets favoritt

Dylan Teuns fra Belgia har fått favorittstempelet etter at han vant Tour de Wallonie og Polen Rundt tidligere i år.

- Det føles bra å være her igjen. Jeg deltok også for to år siden, da ble jeg nummer fem i dronningetappen. Stigningene i denne trasseen passer meg, de er ikke for lange. Jeg er i form og jeg gleder meg stort til å komme i gang, sier Teuns.

Elsker Norge

En annen stjerne som står på årets startliste er den 35 år gamle vinneren av Giro d’Italia 2004, Damiano Cunego.
– Dette er min første sykkelopplevelse i Norge. Jeg er her for å prøve å hjelpe min lagkamerat Eduard-Michael Grosu til en sprintseier, men jeg kan like godt gjøre en breakaway for å prøve å vinne en etappe selv. Å vinne et ritt så langt nord ville også vært fantastisk, men det blir vanskelig fordi terrenget ikke passer meg helt. Imidlertid elsker jeg å være her, og jeg skal ta med meg familien min til Nord-Norge en dag for å se mer av det vakre landskapet, sier Cunego.

U23 verdensmesteren gleder seg

For fire år siden vant Kristoffer Halvorsen fra Glåmdal Morgendagens Helter-rittet foran Anders Skaarseth fra Lillehammer. Begge står nå på startlisten til Arctic Race of Norway som ryttere for laget Joker-Icopal. Halvorsen er den regjerende U23 verdensmesteren.
– Hushovd var tidlig mitt forbilde, og jeg var også fan av Tom Boonen. Det var min store drøm å bli profesjonell syklist. Jeg gleder meg virkelig til å være med på dette rittet, og jeg satser spesielt på etappe 2 der jeg kan ha en vinnermulighet. Men med Kristoff og mange andre gode sprintere i rittet blir det tøft, sier Halvorsen.