Dylan Teuns var ustoppelig

Dylan Teuns (BMC Racing Team) er årets favoritt under Arctic Race of Norway, men det var likevel overraskende at han tok ledelsen i rittet allerede etter første etappe.

VANT FØRSTE ETAPPE: Dylan Teuns vant årets første etappe foran hjemmehåpet August Jensen og resten av feltet.  Foto: Arctic Race of Norway

nyheter

– Det er en god følelse å vinne den første etappen av rittet, for de neste tre dagene vil bli vanskelige. I morgen er det sprinternes dag, den blir vanskelig å kontrollere. Vi vil gjøre vårt beste for å forsvare ledelsen til slutten av Arctic Race, sier Teuns.

Teuns trodde på en samlet avslutning, og stakk derfor fra feltet kun kort tid før målstreken. Den norske favoritten Alexander Kristoff kom på sjuende plass, men bare to sekunder bak Teuns. Den nybakte Europamesteren forventes å slå hardt tilbake under løpets andre etappe.

Spenning allerede første dag

Da det gjensto 120 kilometer av etappen gikk den østeriske veteranen Bernhard Eisel (Dimension Data) alene, men ble til slutt hentet av Jon Sæverås Breivold (Team FixIT.no), Daniel Diaz (Delko Marseille-Provence KTM) og Øyvind Lukkedahl (Team Coop). Den tidligere sprinteren klarte likevel å ta klatrepremien og bli den første kongen av fjellene i Arctic Race of Norway 2017.08.11

Katusha-Alpecin gjorde det meste av jobben i feltet og avstanden til teten var aldri mer 4 minutter og 35 sekunder.

Sjette seier på tre uker

Dylan Teuns benyttet seg av den korte stigningen 2 km før mål til å bli kvitt sprinterne, og bruddet skapte sprekk i feltet. Han greide å opprettholde ledelsen helt inn og innkasserte seieren foran hjemmehåpet August Jensen (Team Coop), den eneste prosyklisten fra Nord-Norge.

Rytteren fra Bodø fikk sitt beste resultat under først etappe av årets ritt. Etter å ha tatt hele fem seiere de siste tre ukene, fortsatte Dylan Teuns seiersrekken og starter nå etappe to med en ledelse på seks sekunder framfor Jensen og tolv sekunder framfor Alrxander Kristoff.
 
– Det er fortsatt litt overraskende å vinne i dag. I de siste 5 km fulgte jeg bare de beste rytterne i feltet. Jeg gjorde ikke noe før jeg fant det rette øyeblikket mot slutten. Da jeg så at jeg fikk en luke, satset jeg alt på å gå helt inn, sier Dylan Teuns.