Heine Richardsen ny administrerende direktør i FlyViking

Heine Richardsen (59) er ansatt som ny administrerende direktør og accountable manager i FlyViking.

FLYVIKING: Heine Richardsen (59) er ny administrerende direktør og accountable manager i FlyViking.  Foto: PRESSEFOTO

nyheter

Richardsen har 40 års erfaring fra norsk og internasjonal luftfart, og har de siste fem årene drevet egen konsulentvirksomhet. Nå overtar han stafettpinnen etter Stein Terje Dahl som har ledet FlyViking i oppstartsfasen.

– Heine er en erfaren leder med svært relevant bakgrunn fra luftfart både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Han har også alle de kvalitetene vi har ønsket oss fra en leder som skal ta selskapet og våre ansatte videre. Selskapet er nå langt på vei ferdig med etableringsfasen, og står nå overfor en fase hvor selskapet fokuserer på den løpende daglige drift, samtidig som vi skal håndtere utfordringene knyttet til en betydelig ekspansjon i tiden fremover, sier styreleder i FlyViking, Ola Olsen, i en pressemelding.


Kan spare 300 mill. kroner - lover billigere flybilletter

Nye skattesatser skal komme passasjerene til gode, ifølge FlyViking-gründer Ola Giæver jr

 

FlyViking er meget fornøyd med Stein Terje Dahls innsats i etableringa av selskapet.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Stein Terje Dahl for den jobben han har gjort med å få etablert FlyViking som en seriøs utfordrer og aktør i det norske markedet, sier Olsen.

– Relevant bakgrunn

Styret er sikre på at den nye administrerende direktøren er rett mann i rett jobb.

– Med sin relevante bakgrunn er styret sikker på at Heine Richardsen er den rette til å løse utfordringene som helt sikkert vil komme, samt å sikre at FlyViking fortsatt skal være med å presse prisene til det beste for passasjerene i tiden fremover, slår Olsen fast.


SLUTTER I FLYVIKING:

Har takket ja til svensk flyselskap

Svein Eriksen har sluttet i FlyViking.

 

Richardsen begynte sin karriere i Forsvaret og er utdannet flytekniker. Han har arbeidet i flere år som flytekniker i Widerøe, og deretter som flytekniker og leder i SAS. Han har også vært flyteknisk inspektør og senere stedlig leder av avdelinga i Bodø. I 2006 ble han utnevnt til Luftfartsdirektør, en stilling han hadde frem til 2012. Under Richardsens ledelse ble blant annet Luftfartstilsynets flytting til Bodø sluttført.

Gleder seg

– Jeg ser frem til å bli en del av FlyViking-familien, sier Richardsen og fortsetter: - Sammen med dyktige medarbeidere vil jeg ha fokus på å videreutvikle en god arbeidsplass og sørge for et godt og konkurransedyktig transporttilbud for våre kunder.

Richardsen starter sitt arbeid som direktør for FlyViking så snart alle de formelle godkjenningene fra Luftfartstilsynet er på plass, skriver FlyViking i pressemeldingen.


Tilsynet fant 17 avvik hos FlyViking

Luftfartstilsynet fant 17 avvik under en inspeksjon hos FlyViking i Tromsø, men ingen så graverende at det ga grunnlag for å gripe inn i driften.