Lette desperat etter sønnen

Fryktet noe virkelig ille hadde skjedd.

KOM TIL RETTE: Tyske Veronika dro til Alta for å starte letingen etter sin sønn, som hun fryktet det hadde skjedd noe alvorlig med. En observant lesere kunne imidlertid tipse Altaposten om hvor den savnede befant seg. FOTO: TOM SKOGLUND 

nyheter

OPPDATERT: Vedkommende som ble meldt savnet er kommet til rette, melder Altaposten. Oppdateringen finner du her.

Over en måned er gått siden Veronika hørte fra sin sønn. Hun etterlyser nå sønnen.

Hun forteller at sønnen har valgt en livsstil med reising, og at han de siste ti år har kjørt Europa rundt.

Men han har hele tiden holdt kontakt med hjemmet.

– Vi har vært i kontakt jevnlig, via Skype. På det meste har det gått noen dager før vi har hørt fra han. Men nå er det gått altfor lang tid. 1. september var siste gang vi hørte fra han, forklarer hun via Tanja Handke, som har trådd til som tolk for Veronika – som kun snakker tysk.

Ville til Finnmark

Veronika bruker hvert år å reise til sønnen, hvor enn han måtte befinne seg i verden. Sist la hun turen til Ivalo i Finland. Her fortalte han at han planla å reise nordover.

– Han skulle kjøre til Olderfjord, og sette bilen her. Deretter skulle han gå til Nordkapp. Jeg vet han fikk haik gjennom tunnelene, og turen gikk samlet sett bra.

Han satte deretter kursen sørover. Da Veronika hørte fra sin sønn for siste gang, befant han seg i Burfjord:

– Han var i eller ved en matbutikk her da jeg hadde kontakt med han. 1. september var datoen, og jeg vet at han hadde vært i Burfjord noen dager. Utover det vet jeg ikke hva han hadde for planer.

Turglad

Etter hvert som dagene gikk uten at de fikk kontakt med sønnen, ble moren bekymret. Han har ikke mobiltelefon, og klarer seg på en svært liten kontantbeholdning - han bruker ikke minibankkort. Annen elektronisk sporing, eksempelvis etter utstyret han kobler opp for å kommunisere via Skype har foreløpig vist seg nytteløs.

Sønnen er turglad, fisker endel og bruker å legge ut i naturen - som han også bruker som spisskammers. Høstingen fra naturen gjør han også i stand til å holde pengebruken nede.

Det er en slik utflukt Veronika frykter har gått galt:

– Jeg frykter at noe virkelig ille har skjedd med han. For eksempel at han har lagt ut på en fjelltur og kommet ut for en ulykke. Jeg ser ikke for meg at noe kriminelt skal ha skjedd han, men det kan ha skjedd han noe. Jeg er veldig bekymret og redd, sier Veronika.

Politiet ønsker tips

Veronika forteller at hun har vært i kontakt med tysk politi. De har foreløpig ikke gått bredt ut, etter det Veronika forstår fordi det ikke foreligger indikasjoner på at noe kriminelt har hendt med sønnen.

I desperasjon bestemte moren seg for å reise til Alta for å selv starte letingen etter sønnen.

– Men jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, hvor eller hvordan jeg kan lete. Det eneste er at jeg vet han har vært i Burfjord for over en måned siden, men han kan ha kommet seg langt vekk herfra. Så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg ber om all hjelp jeg kan få. Lastebilen hans er så spesiell at noen må ha sett den.

Via tolken Tanja forteller Veronika at de har vært innom politiet i Alta, som har vært behjelpelig med å sjekke opp info om kjøretøyet hans. Det er ikke gjort noen funn på bilen, ei heller på sønnens fulle navn.

Hun har ikke levert inn noen formell savnet-melding på sønnen ennå, da hun nettopp ankom Alta. Men ved Finnmark politidistrikt får Altaposten opplyst at de via Alta-politiet er gjort kjent med saken, og at de tar imot tips.