- 4H blir hardest rammet

4H reagerer på at regjeringens forslag til statsbudsjett.

Illustrasjonsfoto   Foto: SIRI BERGSET ELVESTAD

nyheter

I en pressemelding skriver organisasjonen at det i regjeringens forslag til statsbudsjett legges opp til kutt i støtteordninger til organisasjoner som som jobber innenfor mat og landbruk.

Ifølge 4H vll de miste 7,1 millioner i støtte hvis det blir gjennomført.

- Dette kuttet gjør meg engstelig på vegne av fremtiden for landbruket og for den gode grasrotaktiviteten i 4H. Alle vi organisasjonene som er foreslått kuttet har en samfunnsoppgave som er å skape engasjement i befolkningen for sunn mat, norske næringer, miljø, landbruk og skognæringa, sier nestleder i 4H Troms, Laila Gamst.

Vanskeligere å inkludere barn og unge

- Regjeringa viser total mangel på forståelse av frivillige organisasjoner når de tror at en organisasjon blir mer fri og selvstendig av å få mindre statlige penger. Alternativet til statlig organisasjonsstøtte som blir gitt på bakgrunn av drift er tidkrevende sponsor- eller prosjektstøtte som krever gjenytelser ofte litt på siden av samfunnsoppdraget vårt, og dyrere aktiviteter og kontingent som gjør det enda vanskeligere å inkludere alle barn og unge, sier Inga Skavlan, organisasjonsrådgiver i 4H Troms