Nå er det ikke lenge til FM-nettet slukkes

Nå er det en måned igjen til NRK, Radio Norge og P4 slutter å sende på FM i Troms og Finnmark.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix  Foto: Larsen, Håkon Mosvold

nyheter

- Det digitale radioskiftet er gjennomført i 17 norske fylker, og om en måned blir også de siste fylkene heldigitale. Det betyr at de som ennå ikke har digital radio i Troms og Finnmark, bør begynne forberedelsene nå, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge, i en pressemelding.

Digital radio er radio via TV-apparater, PC, mobil, apper og DAB-apparater.

13. desember slutter alle de nasjonale radiokanaler å sende på FM i de to nordligste fylkene. Ifølge en undersøkelse fra Kantar Media er de fleste radiolytterne allerede digitale. 1,9 millioner nordmenn hører på digital radio daglig, der DAB er mest brukte plattform.

- Men selv om de fleste lytterne hører radio digitalt, er det fremdeles mange som ikke har oppgradert til digital radio i bilen. Vi ser fra andre slukkeområder at mange venter med dette til FM-sendingene opphører. Da risikerer man imidlertid ventelister og kø på verkstedene, sier Torvmark.