Nå er Newton-rommet og Aurora Salmon Center åpnet

Torsdagsformiddag åpnet næringsminister Monica Mæland (H) både Newton-rommet til Skjervøy kommune og Lerøy Auroras visningssenter.

Torsdag formiddag ble Newton-rommet og Aurora Salmon Center på Skjervøy åpnet av næringsminister Monica Mæland (H). Til høyre på bildet er Silja Karlsen, prosjektleder for Newton-rommet.  Foto: Kjetil Martesønn Skog

nyheter

Både Newton-rommet og Aurora Salmon Center er lokalisert i lokalene til Nord-Troms videregående skole, skolested Skjervøy. Prosjektet er et samarbeid mellom Troms fylkeskommune, Skjervøy kommune og Lerøy Aurora.


Newton-rommet og Aurora Salmon Centre:

Ministeren til åpningen

 

Næringsministeren åpnet ved å presisere betydninga av både kompetanse og utvikling av de blåe fagene, samt marine næringer.

Det var ingen snorklipping, heller det motsatte. Administrerende direktør i Lerøy Aurora, Kurt Einar Karlsen, Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) og fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V), bandt sammen tre band for å symbolisere samarbeidet.

– Nå har du som fylkesråd forpliktet deg, Sollied. Dette er et steg for å berge skolested Skjervøy ved Nord-Troms videregående skole, sa prosjektleder for Aurora Salmon Center, Jan Børre Johansen.