Vanskelig å redde den gamle redningsskøyta

Den tidligere redningsskøyta har fått skader i skroget.
 

LAVT I VANNET: Den tidligere redningsskøyta har ifølge Hovedredningssentralen fått skader på skroget.  Foto: FiN-tipser

nyheter

Klokken 08.18 mottok Hovedredningssentralen Nord-Norge melding om at en båt har gått på grunn sør for Arnøy i Skjervøy.

- Båten står trygt. Det er ikke fare for lekkasje eller at den skal kantre, sier redningsleder Jakob Carlsen.

Hovedredningssentralen har vært i kontakt med båten, en gammel redningsskøyte som nå er privateid. Nåværende redningsskøyte Skomvær III skal ut og berge den.

- Båten står på sandgrunn med litt stein og trenger hjelp for å komme seg løs. Redningsskøyta skal være der når det er høyvann i 14.00-tiden, sa Carlsen da.

STÅR FAST: Redningsskøyta Skomvær III skal ut og berge den gamle redningsskøyta når høyvannet kommer. I bakgrunnen ser vi Akkarvik.  Foto: FiN-tipser

 

Senere på dagen ble det imidlertid konstatert at båten hadde fått skader i skroget.

- Ja, det var solid hull i skroget på båten som krevde mer innsats enn det redningsskøyta kunne bistå med, sier Thomas Ringen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Det bekrefter en FiN-tipser, som sier at båten i 17.00-tiden lå 15 meter fra land.

- Vinden står rett på og bølgene løfter båten slik at den banker mot steinene. Det ser ut til at det er hull i den og at den tar inn vann, skriver tipseren i en SMS til Framtid i Nord.

De to personene som var om bord forlot båten i 12.00-tiden, ifølge Hovedredningssentralen. Ingen av dem skal være skadet.

- Taubåten som skulle hente dem, kom ikke likevel. De som var om bord hoppet i land klokken 11.50. Vi avsluttet saken for vår del i 13.50-tiden, ettersom det ikke var fare for liv og helse, sier Ringen.