- «Jegertvillingene» har et ordforråd som ikke er representativt for det nordnorske språket

Realityprofil Geir Magne Haukås reagerer på Jegertvillingenes ordforråd. Han mener de bidrar til å fremme myten om at det er typisk nordnorsk å banne.

Tvillingene Johanne og Kristine Thybo Hansen fra Nordreisa får språkrefs fra Farmen-deltaker Geir Magne Haukås (47).  Foto: Thomas Wahlgren

nyheter

Det skriver Dagbladet.

- «Jegertvillingene» har et ordforråd som ikke er representativt for det nordnorske språket. De har ingen dekning for å si at det å banne er typisk oss nordlendinger, forteller Geir Magne Haukås (47) til Dagbladet. Han deltok selv på Farmen.

Det var etter at Haukås så presentasjonsprogrammet  av årets Farmen Kjendis på TV2, at han reagerte på språkbruken. Haukås skriver i et Facebook-innlegg at han mener Johanne og Kristine Thybo Hansen fra Nordreisa har et «elendig, og lite sofistikert ordforråd».

 «At Aune Sand er opptatt av å framstille seg selv som vulgær, er ikke et ukjent fenomen. Det jeg derimot stiller meg litt spørrende til, er disse jakt-tvillingene som løper rundt og forklarer sitt elendige, og lite sofistikerte ordforråd, med at de er nordlendinger, og at det er typisk oss å banne konstant (...) At man glipper en og annen gang er ikke uvanlig, men å gjøre det i annenhver setning er ganske enkelt en stygg forsøpling av det norske språk», skriver 47-åringen blant annet.

- Det er typisk media å fremstille oss slik

Kristine Thybo Hansen sier til Dagbladet at Farmen-kollegaen burde spart seg for «slikt snakk» om mennesker han ikke kjenner.

- Utover det har jeg ingen kommentar, sier hun.

Avisa forsøkte også å komme i kontakt med Johanne Thybo Hansen, men har ikke lyktes. Hun har derimot kommentert Haukås’ innlegg på Facebook:

«Det er ikke typisk at vi bainner i hvær setning, det er typisk media å ska fremstille oss sånn. Klare fint å ha samtaler uten å bainne. Så ikke påstå noe du ikke vet, Geir! Men eg ønske deg ett riktig godt nyttår til deg å dine​», skriver Johanne.