iTromsø: Hun hadde vært ansatt i selskapet siden august 2016.– Jeg var med helt fra starten av. Dette var på mange måter hjertebarnet mitt, sier Jacobsen.

Jacobsen var ansatt som bookingsjef, og fra 1. januar i år skulle hun gå over til å være crew-ansvarlig.

– Det ble en kort karriere, sier hun. Jacobsen er opprinnelig fra Lyngen, men flyttet til Tromsø i september i fjor grunnet jobben i FlyViking.

Fikk beskjeden på e-post

Beskjeden om nedleggelsen fikk hun per e-post en knapp time før pressemeldingen ble sendt ut.

– Jeg ble utrolig lei meg, det er en tung beskjed å få, forteller Jacobsen.

MISTER JOBBEN: Hanne Jacobsen (43) er en av dem som nå mister jobben. Foto: privat

Hun mener ledelsen har opptrådt ryddig overfor de ansatte, men forteller om en usikker fremtid.

– De kunne ha slått seg konkurs, og da ville vi vært uten jobb på dagen. Jeg synes de gjør det på en god måte, og skjønner at de ikke kunne varsle oss før. Det ville gjort like vondt uansett når vi fikk vite det, sier Jacobsen.

– Avskjed hver dag

Selv om nedleggelsen er offentliggjort har de ansatte fortsatt en jobb å gjøre. Men vissheten om at de er uten jobb om ikke lenge påvirker arbeidshverdagen til de ansatte.

– Det er nesten mer krevende å skulle fortsette nå, enn om vi hadde sluttet på dagen. Det blir nesten en avskjed hver dag. Men vi skal jo fortsatt fokusere, og operasjonen skal gå sin gang. Det er utfordrende, men jeg syns vi klarer det godt.

Verst mener Jacobsen det er for de utenlandske ansatte.

– Det er tøffe tider i luftfartsbransjen, så det er ingen tvil om at det er krevende for dem. De har det nok spesielt vanskelig nå.

Usikker fremtid

Jacobsen går nå en usikker fremtid i møte.

– Jeg har i hvert fall jobb fram til 12. januar, da slutter flyene å gå. Etter det er det fortsatt en del som må gjøres. De betaler meg ut kontrakten, og jeg har tre måneders oppsigelsestid. Men jeg er egentlig litt usikker.

– Hva skal du gjøre når du er ferdig i jobben?

– Det er et godt spørsmål. Jeg begynte på noen studier på BI, men avsluttet disse på grunn av jobben i FlyViking. Men jeg kan jo ta opp de igjen nå og se meg om etter en ny jobb, sier Jacobsen, og fortsetter:

– Nå er jeg heldigvis veldig optimistisk av natur og tenker at det ordner seg.