Folks tillit til politiet øker, men nettkrim bekymrer

83 prosent av innbyggerne har svært stor eller ganske stor tillit til politiet, en økning på 2 prosentpoeng fra i fjor, viser politiets egen undersøkelse.

Rundt om i Norge er det om lag 1.250 varslingsanlegg med sirener som kan brukes til å varsle befolkningen ved akutt fare. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

nyheter

Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos, som har stilt spørsmål til nesten 5.500 innbyggere.

– Dette viser at politiet leverer, selv om de står i en krevende omstilling. Det gjør meg stolt og trygg og viser at Politidirektoratets arbeid er på rett vei, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp).


MANN TILTALT:

Slo ei kvinne flere ganger i ansiktet

En mann fra Skjervøy er tiltalt for å ha slått ei kvinne i ansiktet gjentatte ganger.

 

Han var til stede da politidirektør Odd Reidar Humlegård presenterte resultater fra undersøkelsen. Her går det også fram at 95 prosent føler seg trygge der de bor og ferdes. Dette er politiets hovedleveranse, påpeker Humlegård.

– Det er svært gledelige tall, sier han.


Politiker-advokat: Siktelse kom som lyn fra klar himmel

Politikeren fra Troms som er varetektsfengslet i en uke siktet for sedelighetslovbrudd, sier siktelsen kom som lyn fra klar himmel.

 

Undersøkelsen er gjort ti ganger tidligere. For første gang er nettsvindel den typen kriminalitet innbyggerne er mest bekymret for å bli rammet av. Hele 32 prosent er meget eller ganske bekymret for dette. En like stor andel mener politiet håndterer denne typen kriminalitet meget eller ganske godt. Folks tillit til at politiet håndterer andre typer kriminalitet er høyere.

– Nettkriminalitet er der folk mener politiet har dårligst kapasitet, og det har de rett i. Det er ikke spesielt for Norge, det er en stigende bekymring for og fokus på nettbasert kriminalitet, sier Humlegård.

(©NTB)