Danish Air Transport overtar rute for FlyViking

Fra og med 14. januar 2018 vil driften av ruten Ørland-Oslo-Ørland videreføres av Viking Air Norge. Selskapet har inngått avtale med Danish Air Transport A/S (DAT) om å gjennomføre flyvningene på ruten.

Heine Richardsen i FlyViking.  Foto: Bjørn Eide

nyheter

– Vi er svært glade for å ha kommet til enighet med Danish Air Transport om en avtale, sier daglig leder Heine Richardsen i FlyViking. – Dette er en rute vi hele tiden har hatt et ønske om å opprettholde og videreutvikle. Samarbeidet med DAT gir oss denne muligheten, sier Heine Richardsen i en pressemelding.


FlyViking-ansatt mister jobben: – Det er en tung beskjed å få

Like før nyttår kom beskjeden om at FlyViking innstiller driften, og at de ansatte mister jobben sin. En av disse er Hanne Jacobsen (43) fra Lyngen.

 

Det er Danish Air Transport A/S’ datterselskap DOT LT som skal gjennomføre flyvingene. De vil benytte flytypen ATR 42-300, som er en større maskin enn FlyViking har brukt på denne ruten. Flyet har plass til 46 passasjerer.

– DAT har fløyet på det norske rutenettet siden 2003 og har gjennom årene i Norge bevist at de har levert sikre flyvninger med en regularitet og punktlighet i absolutt toppklasse, sier Jesper Rungholm i Danish Air Transport.

– FlyViking er derfor sikre på at DAT vil være en god samarbeidspartner i videreutviklingen av ruten og Ørland som destinasjon. Økt kapasitet vil også komme alle reisende til gode, gjennom at antallet billige billetter vil bli flere, slår Richardsen fast.


Flyviking-direktøren: – Ikke i tvil om at en ny flyaktør kan lære av våre feil – og lykkes

Fredag kom nyheten om at styret i FlyViking har besluttet å innstille driften i selskapet.

 

Danish Air Transport A/S er som navnet tilsier et dansk selskap, og ble etablert i 1989. Selskapet gjennomfører både faste ruteflyvninger, charterflyvninger og fraktoppgaver. DAT har rundt 420 ansatte og opererer totalt 18 fly av typen MD83, ATR, SAAB og Airbus 320, opplyser FlyViking i pressemeldingen.


Luftfartsekspert: - Ikke overrasket

Ikke nok folk i Nord-Norge, tror eksperten er forklaringen på hvorfor FlyViking ikke fikk det til.

 

Selskapet Viking Air Norge er under etablering og har som formål å drifte og videreutvikle flyruten Ørland-Oslo-Ørland. I tillegg vil selskapet kontinuerlig vurdere muligheten for oppstart av andre ruter der det vil være økonomisk grunnlag.