Varetektsperioden for den siktede mannen går ut torsdag klokken 16.00. Mannens forsvarer ble torsdag morgen varslet om at politiet kommer til ål kreve klienten fortsatt varetektsfengslet.

– Jeg er muntlig orientert om at politiet begjærer forlenget fengsling, men har ikke mottatt noe ennå, sier advokat Ulf E. Hansen til NTB.

Mannen ble første gang fengslet forrige torsdag. Politiet ba Nord-Troms tingrett fengsle mannen i to uker, men retten mente én uke fikk rekke i første omgang. Han ble også underlagt brev- og besøkskontroll i varetektsperioden.

Politiet har vært tilbakeholdne med å kommentere saken, men opplyste onsdag at de går gjennom beslag i saken med tanke på å finne nye bevis mot mannen. Beslagene består blant annet av bilder, videoer og samtalelogger.

Forsvareren har uttalt at hans klient nekter enhver befatning med saken og at de vil motsette seg ytterligere varetektsfengsling.Forholdene i siktelsen skal ha funnet sted både før og etter at ny straffelov trådte i kraft 1. oktober 2015.