Hurtigruten har levert bud på Kystruten

Siden 1983 har Hurtigruten drevet kystruten Bergen - Kirkenes, og nå ha de levert inn bud for neste anbudsperiode.

Hurtigruteskipet Midnatsol til kai i Bodø. Foto: Vidar Knai / NTB scanpix 

nyheter

- Vi kan bekrefte at Hurtigruten har levert vårt bud på Kystruten, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten.


Hurtigruten varsler storsatsing – kjøper enda et skip

Hurtigruten varsler storstilt oppgradering av både MS Richard With og MS Nordlys.

 

Kystruten Bergen - Kirkenes består av 34 havner langs hele Norskekysten. Den nye anbudsperioden gjelder fra 2020/21 og minst ti år framover i tid.

- Nå går vi inn i en ny fase, som kan inkludere forhandlinger. Derfor ber vi om forståelse for at vi inntil videre ikke kan gå inn på detaljer om hva vi har bydd på og innholdet i det vi har levert, sier Bjørnflaten i pressemeldingen.

I desember kom nyheten om at Hurtigruten setter inn de nye hybridskipene MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen på ekspedisjonsseilinger langs norskekysten fra sommeren 2019.

- Hurtigruten kommer til å seile mer på norskekysten, uansett om vi vinner eller ikke vinner hele eller deler av anbudet. Vinner vi ikke, vil vi seile rene kommersielle seilinger, og planlegger daglige avganger. Norskekysten vil alltid være en svært sentral del av Hurtigruten-produktet. Det vil den også være i framtiden – med eller uten en avtale med staten, sier Bjørnflaten.