Neste mandag blir det holdt et ekstraordinært kommunestyremøte i Kvænangen. Det opplyser ordfører Eirik Losnegaard Mevik.

– Kommunen har ikke en fungerende kontrollfunksjon som man er pålagt å ha. På grunn av at utvalget ikke får svar fra Kvænangen kommune ved administrasjonssjef, sier han.

Tar det alvorlig

Ordføreren anser saken som så alvorlig at man er nødt å ha et ekstra møte.

– Kommunestyret er nødt å bli informert om saken på en god måte. Derfor gjør vi det slik, sier han.

Kan lukke døra

Møtet vil mest sannsynlig gå for lukka dører.

– Et saksfremlegg kan være unntatt offentlighet, men debatten er åpen. En sak kan også være offentlig og debatten lukkes. Jeg har ikke hjemlene foran meg, men det kan raskt komme inn på personalområdet som igjen fører til lukking av møtet.

Hva som blir utfallet av møtet gjenstår å se.

– Det overlater jeg til kommunestyret. Vi må ha en debatt for å se hva som blir utfallet av det.

Lovstridig

Innkallingen tar utgangspunkt i kontrollutvalgets vedtak fra november i fjor. Den er sendt via K-sekretariatet til kommunen ved ordfører - og har åpen innstilling.

I vurderingen deres heter det at manglende svar til syvende og sist er et lovstridig forhold. Kontrollutvalget vil særlig fremheve at det ligger manglende oppfølging av nummererte revisjonsbrev samt uteblitt svar i saker hvor kommunestyret særskilt har pålagt administrasjonssjefen å svare kontrollutvalget innen angitt frist.