Opptakene starter denne måneden og du kan trolig kunne se serien på TV rundt årsskiftet 2018-2019. NRK skal følge helsepersonell og gi seerne et innblikk i en verden med akutte situasjoner, der raske og taktiske vurderinger må tas kontinuerlig.

Arbeidstittelen er "Når sekundene teller".

Akutte situasjoner og store avstander

Innspillinga vil skje mellom Nord-Trøndelag og Nordishavet, og viser de store avstandene helsepersonell jobber i når det haster mest. Samtidig kan NRK vise hvor vanskelig det kan være å gi den norske befolkningen et likt helsetilbud.

- Vi har lyst til å vise hva som skjer i det øyeblikket man ringer 113, og hele apparatet som settes i gang da, sier programsjef for NRK i Nord-Norge Tone Lein. Bakgrunnen for at NRK velger å lage denne serien fra universitetssykehuset i Tromsø, er at dette er helt klart den enheten innenfor Norges helsevesen som har det største geografiske området å dekke. De har ansvaret for akuttberedskapen mellom Nord-Trøndelag og Nordishavet. Det er halve Norges landareal, sier Tone Lein, programsjef for NRK i Nord-Norge, i en pressemelding.

NRK mener avdelinger som er knyttet til den akuttmedisinske beredskapen ved UNN, er et godt utgangspunkt for å synliggjøre den viktige jobben helsepersonellet gjør langs hele behandlings- og omsorgskjeden.

- Håper serien blir en snakkis

Hilde Pettersen, kommunikasjonssjef i UNN ser frem til at NRK skal sette i gang arbeidet med serien.

- Vi er stolte av å vise frem et offentlig sykehus med et grunnsyn om at hvert eneste menneske i den langstrakte landsdelen vår, betyr noe. Med lange avstander og mye vær, må vi her i Nord-Norge jobbe på litt spesielle måter. Det vil befolkningen få mer kunnskap om gjennom denne TV-dokumentaren. Seerne vil få innblikk i deler av velferdsstatens tjenester som vi alle kan være stolte av. Vi håper at serien blir en snakkis rundt alle lunsjbord når den kommer på lufta, spesielt med tanke på rekruttering av helsearbeidere til vår virksomhet, sier Pettersen i pressemeldingen fra NRK.