Se hvor den nye kiosken i Ramfjord skal ligge

Isaksens kiosk håper å være klar i nye lokaler med oppgradert meny før påske.

NY TOMT: På denne tomten ved Fagernes-krysset skal den nye Ramfjord-kiosken ligge. 

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Den tradisjonsrike kiosken i Ramfjord har, under ulike eiere og navn, vært i drift i de samme lokalene i nesten 60 år. Siden 2014 har den blitt drevet av Heidi Isaksen, som i fjor fikk oppsigelse av leiekontrakten, da huset fikk nye eiere.

Etter usikkerhet rundt videre drift, har Isaksen nå fått ordnet ny tomt, og bygdekiosken vil snart bestå i ny drakt.

– Kiosken har ikke bare vært viktig for Ramfjord, men også for passerende folk fra Tromsø. Dette er jo også en tradisjon som er i ferd med å forsvinne, sier Heidi Isaksen til iTromsø.

Utsatt åpning

Kioskeieren hadde et håp om å åpne allerede 1. mars, men har blitt nødt til å utsette datoen noe, inntil videre.

– Det blir litt senere da både kommunen og arbeidstilsynet trenger sin tid, så Ramfjorden blir nok uten kiosk noen uker, sier Isaksen.

– Vi håper det blir tidligere, men vi skal i hvert fall ha fått åpnet før påske, legger hun til.

Tomten har blitt gravd ut for vann og avløp til de nye lokalene, som ligger ved Fagernes-krysset mot Breivikeidet. Selve kiosken vil bestå av brakker som skal settes opp så snart tomta er ferdigstilt.

– Vi skal kunne sette opp brakkene, koble til strøm og rør, og flytte varer i løpet av neste uke, om alt går som planlagt, forklarer Isaksen.

Satser på vegetarmat

Kiosken har vært et populært stopp for sjåfører som ønsker en matbit eller kaffekopp. «Nye» Isaksens kiosk vil ifølge eieren nå få en liten oppgradering på utvalget av veimat.

– Vi er kanskje kjent for Mydland-pølsa, men vi kommer til å utvide med blant annet burger og softis, som har vært mye etterspurt. Vi kommer også til å satse mer på vegetarmat og allergivennlige alternativer. Det finnes veldig få tilbud til denne gruppen, som jo er like viktig som alle andre, forteller hun.