Opplags- og lesertallene fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) ble offentliggjort i dag.

I 2016 hadde Framtid i Nord et totalt opplag på 3 322. I 2017 kunne avisa vise til 3 383 betalende abonnenter, noe som utgjør en vekst på 61. I tallene er digitale og papir-abonnenter lagt sammen. Antallet papirabonnenter har gått tilbake med 288 fra 2016 til 2017.

- Vi gleder oss over at vi kan notere en liten framgang i opplaget, totalt sett. At vi går tilbake på papir er helt som forventet. Det at så mange finner våre nyheter så interessante at de vil være faste, betalende brukere av Framtid i Nord, det synes vi naturligvis er inspirerende, sier redaktør Kjetil Martesønn Skog.

Store endringer

De siste årene har det blitt gjort store endringer på mediehuset. I 2016 ble pluss-ordningen og Framtid i Nord startet dermed å ta betalt for nyheter på nettavisen. I 2017 ble også frekvens for antall papirutgivelser endret fra tre til to.

- 2017 blir jo et spesielt år, siden vi la om frekvensen. Sånn sett blir 2018 også et spennende år, siden det er det første året uten slike endringer.

Framtid i Nord hadde i 2016 hadde en total nedgang på 49 abonnenter.

- Derfor er det ekstra hyggelig å notere 61 pluss i år, sier Martesønn Skog.

I grafikken over kan du se lesertallene for Framtid i Nord. Du kan også velge å se tallene for andre mediehus i MBL. Lesertallene for papir og går tilbake, mens tallene for nett er stabile.

-  Når det gjelder lesertallene, er det innlysende at vi gjerne skulle hatt en annen utvikling. Vi har gått ned i antall daglige lesere, noen som kan tilskrives at mer av stoffet vårt er eksklusivt for våre abonnenter. Håpet var jo at vi skulle kompensere dette med vekst digitalt, men den er ikke like sterk som vi ønsker. Men man skal ha noe å arbeide med og å strekke seg etter, så alt i alt skal vi være greit fornøyde.

- Vi må jo også få gratulerer vår søsteravis iTromsø med et helt fantastisk år! Deres vekst på 12,2 prosent i fjor, er jo formidabel, og noe som selvsagt inspirerer oss.