– Prosessen har gått smertefritt

Troms Frp og Finnmark Frp har satt igang et samarbeid.

LAGT OPP LØPET: Troms Frp og Finnmark Frp har satt igang et samarbeid for sammenslåing.   Foto: Privat

nyheter

Sist helg hadde Troms Frp og Finnmark Frp forhandlinger i Tromsø. Sammen har partiene lagt opp til et løp fram mot stiftelsesmøtet for Troms og Finnmark Frp siste helga i mai.

Dette opplyser Troms Frp i en pressemelding.

– Prosessen har gått smertefritt, det har vært et svært konstruktiv møte og begge fylkeslagene har hatt en løsningsorientert holdning til å slå sammen fylkeslagene, sier Hanne C.S Iversen, fylkesleder i Troms Frp.

Iversen påpeker at reformen er vedtatt, og at man da må være konstruktive.

– I motsetning til Finnmark Ap, som har kastet kortene, har Troms Frp og Finnmark Frp satt i gang arbeidet for å slå sammen fylkeslagene, slik at vi kommer godt i gang med prosessen frem mot fylkestingsvalget 2019.

Hun sier forhandlingsutvalget er bekymret for prosessen med sammenslåing som foregår i fylkene, og hevder Arbeiderpartiet ikke klarer å bli enig med seg selv, og dermede sender all makt til Oslo.

– Tiden er nå inne for konstruktivt arbeid for å sikre innbyggerne i Troms og Finnmark mest mulig lokal styring, og en oppgavefordeling som gagner folk i nord.

Torbjørn Pettersen, politisk nestleder i Finnmark Frp, sier partiet har store ambusjoner når de blir ett.

– Sammen skal vi nå bygge et nytt fylkeslag, som har ambisjoner om å ta styringen i det nye fylket. Vi skal lage en god valgliste med sterke kandidater fra hele regionen.