Færre overnattet på nordnorske hytter og campingplasser

Antall overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene hadde en økning på tre prosent i februar 2018, men færre valgte å overnatte på campingplasser, hytter eller vandrerhjem.

Foto: Jan Haas / NTB scanpix  

nyheter

Totalt var det 245 791 overnattinger, noe som er en økning på 7 133 overnattinger eller tre prosent. Norge totalt hadde også en økning i februar på omtrent tre prosent. Det opplyser NHO i en pressemelding.

Utenlandstrafikken på nordnorske overnattingssteder økte med 13 prosent i februar 2018 sammenlignet med samme måned i fjor, imens Norge som helhet har hatt en økning på fem prosent.

Nedgang for camping

I februar var det en nedgang for norske overnattinger på hotell på to prosent i nord, imens utenlandske overnattinger økte med hele 17 prosent.

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge hadde derimot en nedgang på 3 prosent sammenlignet med februar 2017, imens Norge som helhet hadde en økning på 5 prosent, ifølge NHO.

– Selv om det har vært en liten nedgang i campingtrafikken, bidrar hotellveksten til økt totaltrafikk, sier Ole Hjartøy, regiondirketør i NHO.

Troms hadde en økning i antall utenlandske overnattinger på 24 prosent i februar, imens den totale økninga i antall overnattinger var på fire prosent. Hotellene i fylket hadde en økning på 15 prosent i losjiomsetning.