– Det er helt vanvittig. Vi ligger nå på rundt 49.000 medlemmer, sier Godvik da iTromsø ringer henne søndag morgen.

Facebook-gruppen – agde hun fordi det er plattformen hun mente hun kunne nå ut til flest mulig mennesker på.

– Vi kommer til å ha over 50.000 medlemmer innen du får publisert denne saken, påstår Godvik.

ENGASJEMENT: Gørill Godvik mener det store engasjementet folk viser for ambulansefly-krisen kommer av at saken rammer alle. Frykten for at noe skal gå galt uten at det er akutt hjelp å få kjenner hun på kroppen.

Det fikk hun rett i. I skrivende stund har gruppen 57.062 medlemmer. Tallet fortsetter å øke.

Nasjonalt engasjement

Hvorfor Facebook-gruppen har tatt sånn av mener Godvik er fordi dette er en sak som berører alle.

– Denne saken engasjerer folk fra Kirkenes i nord til Gardermoen og Ålesund i sør. Det at flyene står rammer kanskje Finnmark verst, fordi vi har så få sykehus, men det rammer alle i hele landet som har behov for akutt hjelp, sier hun.

– Det må jo være lykken hvis ingen har hatt behov for akutt redning i natt, sier Godvik engasjert.

Håper på Høie

Lørdag var helseminister Bent Høie på et møte i Bodø med representanter for Helse Nord, Nordlandssykehuset og Luftambulansetjenesten – før han kom til Tromsø og Universitetssykehuset Nord-Norge, UNN.

– Det er varslet om krise, men først i går innså Høie hvor alvorlig situasjonen faktisk er. Det som har gjort folk så opprørt er nok den oppgittheten man føler over ikke å ha blitt tatt på alvor, sier Godvik.

Hun mener videre at Høies antakelser om at det vil ta 14 måneder å erstatte pilotene som til nå har sluttet ikke stemmer.

– Den nåværende avtalen går ut 30. juni 2019, og fordi avtalen med det nye selskapet ikke tilbyr pilotene og spesialsykepleierne det samme, flykter de. Det vil ikke bare ta 14 måneder å få trent opp nye ansatte, dette vil være et vedvarende problem hvis det ikke gjøres noe med nå.

– Jeg håper virkelig Høie vil være helseminister for hele landet, og ikke bare den delen som er nærmest Stortinget, avslutter Godvik.