Arbeiderpartiet vil gjøre om på vedtaket

Arbeiderpartiet oppfordrer til omgjøring av vedtaket om tvangssammenslåing av Troms og Finnmark.

Jonas Gahr Støre 

nyheter

14. mai ble folkeavstemningen i Finnmark avsluttet. 87 prosent av finnmarkingene stemte nei til sammenslåing med Troms i folkeavstemningen den siste uka. Valgdeltakelsen var på 58 prosent.

Arbeiderpartiets Stortingsgruppe har onsdag sendt ut en pressemelding der de opplyser at de ønsker å gjøre om på vedtaket om sammenslåing.

– Arbeiderpartiet oppfordrer Høyre, Frp, Venstre og KrF til å omgjøre vedtaket om å tvangs-sammenslå Finnmark og Troms, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

– Feilgrep

– Det var et feilgrep å slå sammen de to nordligste fylkene med tvang. Med store avstander og den spesielle beliggenheten som Norges grenseområde i nordøst er det viktig å sikre Finnmarks posisjon og myndighet, sier Støre.

Ap opplyser at dersom ett eller flere av partiene som har vedtatt tvangs-sammenslåingen; Frp, Høyre, KrF og Venstre, endrer syn vil det være flertall for å beholde Finnmark som egen region.


Vedum: Maktarroganse uten sidestykke å tvinge Finnmark og Troms sammen

– Det må være en maktarroganse uten sidestykke fra Høyre og Fremskrittspartiet å ikke lytte til Finnmarks innbyggere, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.