Denne uka ble det arrangert fylkesmesterskap i barne- og ungdomsarbeiderfag i Tromsø. Elise Kristine Elvenes-Leiros og Marie Olsen gjorde en imponerende innsats under mesterskapet og havnet på en sterk 2. plass.

Jentene går på vekslingsmodellen ved Nord-Troms videregående skole. Avisa iTromsø rapporterer fra mesterskapet at Olsen og Elvenes-Leiros fikk i oppgave å lære barna å knytte vennskapsbånd gjennom musikk og ved bruk av instrumenter. Olsen uttalte at gode fagkunnskaper er avgjørende i arbeidet med barn.

– Lærer vi dem vennskap og trygghet, knytter de vennskapsbånd som blir viktig for dem senere i livet. Vi må huske på at vi blir viktig for barn. Nest etter foreldre er vi, som møter barna i skole og barnehage, de som virkelig er med og former dem, sier hun til iTromsø.

Olsen er fra Kåfjord og har lærlingplass ved Olderdalen skole.

En av de som gikk helt til topps var Anna Marlen Johansen, som er fra Nordreisa.

Nasjonalt mesterskap går av stabelen utenfor Oslo i september. I disiplinene barne- og ungdomsarbeiderfag og helsearbeiderfag skal følgende representere Troms:

RESULTATER:

Vinnere barne- og ungdomsarbeiderfaget:

Anna Marlene Johansen

Anette Kristine Andreassen

Vinnere Helsearbeiderfaget:

Eivor Yenice Nur

FYLKESMESTERE BARNE- OG UNGDOMSARBEIDERFAG: Anette Kristine Andreassen (V)Anna Marlen Johansen (H)
EKSPERTHJELP: Marie Olsen (til venstre) og Anette Kristine Andreassen fikk eksperthjelp fra barna i Karvesletta barnehage, da fylkesmesterskapet i Barne- og ungdomsarbeiderfag ble avviklet på Ishavsbyen VGS onsdag. Foto: Ronald Johansen / iTromsø