Dette skjer lørdag

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 9. juni.

På bildet fra høyre Frode Grodås, Frode Grodås, Tore André Flo og trener Egil Drillo Olsen,Ronaldo og Emerson og som representerer Norge og Brasil på pressemøte i forkant av omkampen VM-lagene fra 1998 på Ullevaal Stadion lørdag.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

G7-toppmøtet fortsetter

Lederne i G7-landene er samlet til toppmøte i Canada. Det ventes et vanskelig møte der USAs president Donald Trump er på kollisjonskurs med sine nærmeste allierte i en rekke saker.

Statsminister Erna Solberg, som første norske statsminister, deltar på toppmøtet. Solberg skal innlede en sesjon om forvaltning og forurensning av havområder kl. 12 lørdag lokal tid (18 norsk tid).

VM-omkamp

Norge og Brasils VM-lag fra 1998 spiller omkamp i dag på Ullevål stadion klokken 17.

Aftenposten arrangerer omkampen med de mest sentrale spillerne fra VM-lagene til Brasil og Norge fra kampen i Marseille 23. juni 1998.

Iran og Kina i møte

Irans president Hassan Rouhani møter Kinas president Xi Jinping til samtaler om atomavtalen. Russlands president Vladimir Putin skal også delta på møtet.

Irans øverste leder Ali Khamenei fastslo denne uken at det ikke kommer på tale å fortsette med restriksjonene på atomprogrammet hvis det blir innført nye sanksjoner mot landet.

Klimakonferanse

Vatikanet og universitetet Notre-Dame har tatt initiativ til en klimakonferanse som har fått navnet «Energy Transition and Care for Our Common Home». En rekke oljeselskaper er invitert, blant dem Equinor.

Konsernsjef Eldar Sætre ser fram til å få muligheten til å diskutere klimaendringer og den energiomleggingen selskapet er i gang med, ifølge hans talsperson.