Solid resultat for Boreal

Boreal, som blant annet driver hurtigbåtene i Troms, kan melde om solid resultat for 2017.

Hurtigbåt: Sollifjell til venstre, Jernøy til høyre, Rute linje 2, Rute linje 3, Rute to, Rute tre, MS Sollifjell, Sollifjell, Hurtigbåter, Troms fylkestrafikk, hurtigbåtkai, hurtigbåtkaia, Havneterminalen, Nerstranda, kai, kaia, bak nerstranda, Havneterminal, 31. januar 2018 31. januar 2018 Foto: Rikke Lange 

nyheter

FOLKEBLADET: I en pressemelding opplyser selskapet at omsetningen for 2017 ble på 2,7 milliarder kroner, noe som var omtrent på linje med 2016, mens EBITDA på 388 millioner utgjør en økning på 11 prosent mot det selskapet oppnådde i 2016.

Driftsresultatet ble i 2017 på 205 millioner kroner.

Boreal er et konsern som driver innen mobilitet i Norge, og opererer buss, båt og bane. Konsernet har hovedkontor i Stavanger.

Everbright Overseas Infrastructure Investment Fund LP, et Private Equity infrastruktur-fond med base i Hongkong, kjøpte tidligere i år 100 prosent av aksjene i Boreal. Eierskiftet ble gjennomført 27. april.

– Boreal har med sine 2.300 medarbeidere en solid posisjon med hensyn til fremtidig vekst og utvikling. Med nye eiere har Boreal også vekstambisjoner internasjonalt, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal, ifølge pressemeldingen.

Selskapet har det siste året vunnet nye kontrakter innen både buss og båt, herunder kontrakt på buss i Kristiansandsområdet og hurtigbåt i Nordland på Nordlandsekspressen.