Torsdag signerte fylkesordfører Knut Werner Hansen (Ap) ny busskontrakt i Nord-Troms med Torghatten Buss AS. Dette opplyser Troms Fylkeskommune i en pressemelding.

– Dette betyr at passasjerene i Nord-Troms får en ytterligere forbedring av sitt busstilbud, når det nå settes inn 35 ny busser i rutedrift 1. august 2019, sier fylkesråd for miljø- og samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Torghatten Buss AS fortsetter som leverandør av busstjenester i Nord-Troms. Dette etter at selskapet leverte det rimeligste av totalt fire anbud. Prislappen for tjenesten er på 46,2 millioner kroner årlig.

Kontraktsperioden går fra 1. august 2019 til 31. desember 2022, med mulighet for Troms fylkeskommune å forlenge kontrakten med tre år.

– For fylkeskommunen betyr dette en utgiftsøkning på ca. 2,2 millioner kroner per år fra 2020, men totalt sett er det likevel grunn til å være fornøyd for alle parter som er involvert i prosessen. For denne avtalen tar busstilbudet i Nord-Troms over i en ny og bedre standard, sier Prestbakmo.