37% økning i fartsovertredelser fra i fjor til i år

I en pressemedlding opplyser Utrykingnspolitiet tall på trafikkovertredelser for juni og juli 2018.

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

nyheter

I Nord-Norge har antall målte fartsovertredelser økt til 4414 overtredelser fra henholdsvis 3221 overtredelser i samme periode i fjor.  Dette er en økning på cirka 37 prosent. Det har vært 262 førekortbeslag på nord-norske veier i sommermånedene. Samme periode i fjor hadde 223.

Politiet skriver i pressemeldingen at det er mange som kjører for fort. De har avslært flere i dobbel hastighet av det tilatte innenfor alle fartsgrensene.
Se den fulle oversikten i tabellen nedenfor.

Juni/Juli20172018Prosentvis endring
Fartsovertredelser32214414+ 37%
Førerkortbeslag fart/adferd223262+ 17%
Rusførere5973+ 23%

Utrykningspolitiet legger vekt på at de i 2018 har prioritert fartskontroller i høyre grad enn tidligere år.


Ikke verre

— Til tross for økningen kan vi ikke konkludere med at det er "verre tilstander" på veien nå i 2018 sammenlignet med 2017. Vår økningen i antall kontrolltimer knyttet til fart tilskrives i stor grad økningen i antall fartsovertredelser. Det er fortsatt slik at de aller fleste ferdes i trafikken med en adferd det står respekt av, skriver Geir Harald Marthinsen, Distriktsleder i UP-distrikt 5 - Nordland, Troms og Finnmark