Det sier sykepleier og Skjervøybosatte Monica Steinsvik Larsen (41).

I snart 20 år har den utflyttede Reisaværingen bodd på Skjervøy. Hun er blitt glad i naturen i kommunen og bruker den jevnlig til turer i skog, mark og på fjellet.

– Mye fint

Nå stiller hun spørsmålstegn ved hvorfor kommunen promoterer Skjervøys vakre natur så lite.

– Selv om vi ikke har Mollisfossen har vi mye fint på Skjervøy. Spesielt Kågen og Arnøya er helt spektakulære. Jeg har lyst at flere skal få oppleve hvor fantastisk det er her, hvis Skjervøy kommune kommer mer på banen er det flere muligheter innenfor turisme, tror hun.

Også Trond Davidsen, medeier i Skjervøy Fiskecamp, tror potensialet for turisme på Skjervøy er stort.

– Absolutt. Her er muligheter innenfor vinterturisme, toppturer og kanskje hvalsafari kan bli en næring om noen år. Det bør gjøres noe mer, sier han.

Han synes imidlertid ikke kommunen ene og alene bør bære ansvaret om promotering.

– Kommunen kan helt sikkert bli bedre. Men jeg mener det er bedriftens oppgave å gjøre jobben, det kan man ikke forvente av kommunen. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kommunen med god respons på det vi har gjort, sier han.

Jobber for økt turisme

Ordfører Ørjan Albrigtsen forteller at kommunen er klare over at promotering av kommunen har vært for dårlig.

– Mange i befolkningnen har gjennom Ut i Nord og satsingen til Nord-Troms Friluftsråd oppdaget fantastiske turmuligheter. Det har vi også. Derfor har vi nå startet en jobb som jeg tror vil gi oss mange flere turister framover, sier han.

Skjervøy er nemlig inne i sitt andre år som medlem av Visit Lyngenfjord. Dessuten har de startet en jobb for å komme mer på banen mot Hurtigruta, for hvordan kan de få flere av turistene til å gå av på Skjervøy?

I slutten av august skal kommunen i et møte med representanter fra begge selskapene.

– Sammen skal vi legge en strategi for hvordan vi kan jobbe med å bygge opp reiselivsnæringen. Vi må både jobbe med å styrke kompetansen hos de reiselivsbedriftene vi allerede har, men også for å få flere bedrifter. Situasjonen i dag er at vi har få aktører som lever kun av reiselivet, sier han.

Blåse liv i forening?

Trond Davidsen kunne gjerne tenke seg at kommunen arrangerer et folkemøte om reiseliv. Dette for kanskje å få i gang en reiselivsforening igjen.

– Det som skulle ha vært på Skjervøy er en liten fiskerestaurant, helt eksklusivt ut mot havet. Det kunne ha løftet Skjervøy på en ny måte, tror han.

NYTER NATUREN: Monica Steinsvik Larsen. Foto: Privat
FLERE PROSJEKTER: Stimerking, tilrettelegging av andre fasiliteter på Skjervøy samt samarbeid med Visit Lyngenfjord og Hurtigruten. Dette kan gi flere turister i fremtiden, mener ordføreren. Foto: Torbjørn O. Karlsen