Nå skal han finne stedene med dekningshull

Telenors Bjørn Amundsen legger ut på fire hjul.

LEGGER I VEI: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen.   Foto: Pressefoto

nyheter

– Jeg tror ikke alle er klar over hvor god nettkvaliteten i Norge er. Det er bare å ta en tur utenlands, så merker du at forskjellen er stor, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

I en pressemelding opplyser selskapet at Amundsen nå legger ut på sin årlige rundreise i Norge for å finne dekningshull. Han starter i Råde i Østfold og ender i Vardø i Finnmark. Da er han halvveis – for han skal kjøre hjem igjen også.

– Jeg bruker å si at en ikke kan bygge mobilnett fra hovedkontoret på Fornebu. Det er når jeg er ute i felt og treffer brukerne jeg får det store bildet av hvordan nettet må være, sier Amundsen.

Fremdeles hull i dekningen

For det er enda steder i Norge hvor dekningen ikke er god nok.

– Vi er ikke i mål med oppgraderinger fra 2G til 4G. Fremdeles gjenstår det flere tunneler og  strekninger uten god dekning. Og så er det strømløse områder der det er nesten umulig å bygge dekning, sier Amundsen for å forventningsstyre kundene.

Førstehåndskunnskap

Med bilen full av måleutstyr, har dekningsdirektøren programmet klart. Underveis måler han kvaliteten i nettet, og melder tilbake til teknologidivisjonen sentralt. Når turen er over, vil Telenor sitte med et komplett bilde av hva som er bra og hva som trenger oppgradering.

På turen møter Amundsen kunder, næringsliv og politikere.

– Jeg har tatt denne runden mange ganger, og er forberedt på at det blir krevende. Samtidig er jeg overbevist om at å reise rundt på denne måten er den beste muligheten til å få kvalitet i nettet. Jeg møter brukerne av nettet og får da førstehåndskunnskap om hvordan mobilnettet er.

I verdensklasse

Selv om det finnes hull i dekningen er Telenor klar på at de har verdens raskeste nett.

– I Norge kan du i store deler av landet se film fra  mobile enheter uten forstyrrelser. Nedover i Europa har jeg erfart mange steder at det knapt er mulig logge seg på nett via mobiltelefonen, sier Amundsen.