Mildt vær i Nord-Norge til helga

I Nordland kan temperaturen komme opp mot 15 grader fredag, men det kommer noe nedbør i helgen. Bare Finnmark slipper unna.

  Foto: Jonas René Johansen.

nyheter

–Det er et lavtrykk som ligger nord i Barentshavet som vil fortsette å gi bygevær, men det vil gradvis bli lettere fra torsdag i Nordland, Troms og Finnmark, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen ved Værvarslinga i Nord-Norge til NTB.

Et høytrykk mer østover sørger for varmere luft og finvær med milde temperaturer. Spesielt fredag vil bli en fin dag over hele Nord-Norge med temperaturer mellom 10 og 15 grader i Nordland.

– Et nytt lavtrykk på vei inn fra Norskehavet sørger for at det blir mer nedbør lørdag i Nordland og Troms, spesielt i ytre strøk, mens Finnmark ser ut til å slippe unna i denne omgangen. Det blir altså milde temperaturer for landsdelen, men noe nedbør, sier hun.