Sigmund Steinnes er død - 59 år gammel

Den tidligere Storfjord-ordføreren døde sist torsdag.

Sigmund Steinnes  Foto: Torbjørn O. Karlsen

nyheter

Torsdag i forrige uke døde Arbeiderparti-mannen Sigmund Steinnes etter lengre tids kreftsykdom. Det er det avisen Nordlys som skriver. Hans tidligere ordførerkollega i nabokommunen Kåfjord, Bjørn Inge Mo, bekrefter nyheten overfor avisen.

– Han har vært kreftsyk. Han fikk først beskjed om at han var frisk, men så var han ikke det likevel. Da han kom inn til senere kontroll, hadde kreften spredt seg, sier Mo, som omtaler Steinnes som en samfunnsbygger og en som var et organisasjonsmenneske på sin hals.

På tinget

Steinnes var født i 1959 på Nordnes, som da tilhørte Lyngen kommune. Han har vært en markant politiker i Storfjord i mange år og i forrige kommuneperiode - fra 2011 - 2015, var han ordfører i Storfjord.

Steinnes har også fartstid som stortingspolitiker i forbindelse med en vararepresentantperiode i 2015.

Mangeårig partifelle, og samarbeidspartner også i idrettslivet, Inger Heiskel tar Steinnes' bortgang tungt.

– Det er nærmest uvirkelig at Sigmund er borte. Hans bortgang er virkelig et stort tap.

- Helhetlig tanke

Heiskel var i flere år leder av Storfjord Arbeiderparti, og samarbeidet i så måte tett med Steinnes, som var ordfører i perioden fra 2011 til 2015.

– Han brant for samhandling. Det så jeg allerede for mange år siden, da vi styrte i lag med jentefotball. Da var det å samle bygdene og skape noe sammen det viktige. Og slik var han også som politiker. Han ville ha bort bygdetrollene i Storfjord og skape en helhetlig tanke for kommunen.

Heiskel beskriver Steinnes som en mann med godt humør.

– Han var en glad person, en slik som du lett ble kjent med. Fordi han var åpen og glad, så fikk han også nye venner raskt.

- Et stort menneske

Inger Heiskel sier den tidligere ordføreren var opptatt av lokalpolitikk helt til det siste.

– Det er ikke så lenge siden vi snakket sammen, og da minnet ham om at vi ikke måtte glemme næringsutvikling i partiprogrammet vårt. Han sa det var begynt å sitre i lysten til å bidra i politikken, men så ble han altså borte for oss. Det er svært trist og et stort tap.

Hans arvtaker i ordførerstolen, Knut Jentoft, sier blant annet følgende om Sigmund Steinnes til Nordlys:

- Han var en person å se opp til, et stort menneske. Selv om vi i en periode var politiske motstandere, vil jeg si at han også var veldig stor på det. Han lot ikke det farge forholdet mellom oss, sier Jentoft.

Fredag begraves Sigmund Steinnes fra Skibotn bedehuskapell.