Jenta er funnet i god behold

Den savnede 11 år gamle jenta er nå funnet.

  Foto: Arne Teigen

nyheter

Klokken 1628 melder poltiet at jenta er funnet i god behold ved skytterhuset på Lyngseidet.


Det var like før klokken 1530 at det ble satt i gang leteaksjon etter en 11 år gammel jente på Lyngseidet. Jenta hadde forlatt Eidebakken skole klokken 12, men flere timer senere var hun fortsatt ikke dukket opp hjemme.

Politiet satte derfor i gang leteaksjon, og fikk hjelp fra flere frivillige letemannskaper. Både Lyngen Røde Kors Hjelpekorps, Forsvaret, Norsk Forskehjelp, Heimevernet og Norske Redningshunder deltok i leteaksjonen.

Mistenkte ikke noe kriminelt

Politiet sa, før jenta ble funnet, at de ikke mistenkte at det hadde skjedd noe kriminelt.

– Det har vi ingen holdepunkter for å tro, sa operasjonsleder Kåre Munkvold ved Troms politidistrikt.– Dårlig vær

Personell fra kommunen deltok også i leteaksjonen.

Rådmann i Lyngen kommune, Stig Kjærvik, sa til Framtid i Nord at skolen først ble gjennomsøkt da det ble oppdaget at jenta var borte.

– Da det ble klart at jenta ikke var der ble søket utvidet til en leteaksjon, sier Kjærvik.

Grunnen til at man ikke nølte med å sette i gang en leteaksjon var blant annet det dårlige været som herjer i store deler av regionen.

– Vi er litt bekymret med tanke på at det er dårlig vær og det er snakk om en ung elev, sa rådmannen mens aksjonen enda pågikk.

– Det er bekmørkt allerede, og det er ventet dårlig vær utover kvelden. Vi er bekymret ettersom jenta ikke har gitt livstegn fra seg og kun er elleve år, sa operajonsleder Munkvold.