Politiet etterlyser finske skiløpere i Tamokdalen

Politiet ønsker kontakt med en mann og en kvinne – begge finske – som skal ha vært på tur på Blåbærfjellet samme dag som fire skiløpere ble tatt av skred.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. 

nyheter

Basert på politiets opplysninger skal de to være omkring 25–35 år gamle, og begge sto på ski i området, opplyser Troms politidistrikt fredag ettermiddag.

– Politiet kjenner ikke identiteten til disse og ønsker at de tar kontakt med politiet slik at det blir avklart om de har noen observasjoner eller var i kontakt med turfølget som omkom i skredet, heter det.

Andre som vet eller har en formening om hvem disse to er, bes også om å ta kontakt med politiet på telefon 77 79 60 00.

De finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

Søket etter de omkomne ble innstilt på grunn av dårlig vær onsdag. Politiet opplyser til NTB at værforholdene fredag gjør at det ikke blir nye søk, verken på bakken eller fra lufta.