SE VIDEO:

Tre personer er funnet i skredet til nå

Torsdag har letemannskapene funnet to personer i skredet.

nyheter

Tre av de fire omkomne er nå gravd ut av skredmassene i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Søket etter den siste fortsetter for fullt, opplyser politiet i Troms.

– Vi har funnet og gravd ut person nummer to fra skredet i dag. Avdøde fraktes ned fra fjellet og videre inn til Tromsø. Arbeidet med å finne den siste omkomne fortsetter med uforminsket styrke, tvitrer politiet torsdag ettermiddag.

Det første funnet torsdag ble gjort ved 11-tiden. Da hadde letingen pågått i mindre enn to timer. Før letingen begynte torsdag, var politiet optimistiske med tanke på været.

– Vi forventer bedre forhold enn i går, og at vi kan holde på lengre og med større innsats. To av de omkomne er ganske nøyaktig lokalisert. Den siste har vi en cirkaposisjon på, sa lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms lensmannsdistrikt til NRK.

Det er de finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) som omkom i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De fire var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politietPolitiet i Troms opplyser like etter klokken 13.00 torsdag ettermiddag at enda en av de omkomne personene, som har vært savnet siden 2.januar i år, er funnet.