Åpner for at enkelte kan utvide tida for torsk i lås

Fiskeridepartementet vil nå la fiskere få søke om å teste ut levendelagring av torsk i inntil 20 uker.

Norske fiskefartøy leverte fra seg fangst til en rekordverdi ved norske fiskemottak i fjor. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. 

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp).  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

nyheter

Det var under sjømatdagene på Hell tidligere i år fiskeriministeren Harald T. Nesvik (Frp) varslet at det vil legges til rette for levendelagring i en lengre periode enn dagens ordning legger opp til.

- Vi får nå på plass en ordning som gir mulighet for å lagre fisken lenger – samtidig som vi får mer kunnskap. Kunnskap som i sin tur kan brukes for å legge til rette for fremtidens levendelagring, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.


Fiskeriministeren vil gjøre en jobb i Troms

Oppfordrer sjømatbedrifter til å invitere han til å jobbe.


Nå åpner Fiskeridirektoratet for søknader. De som kommer inn under ordninga, vil få mulighet til å lagre fisken i 20 uker, sammenliknet med dagens 12 uker.


Ny rekord: Fisket for 20 milliarder kroner

Norske fiskefartøy fanget mindre torsk og makrell i 2018, men økte priser bidro til at fisken de leverte fra seg, hadde rekordhøy verdi.


Dette melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding

- Dette vil gi nye muligheter for levendelagring, og det kan bidra til bedret råstofftilgang for industrien, sier fiskeriministeren.

- Samtidig er kunnskap en nøkkel til god og langsiktig næringsutvikling, og gjennom ordningen vi nå åpner for skal næringsaktørene være med å øke kunnskapen. Det dreier seg blant annet om korrekt og automatisert ressursregistrering, styrket fiskevelferd og økt kunnskap om smitteproblematikk, sier Nesvik.