Husbrann i Oksfjord

Nødetatene rykker ut til brann i hus.
 
nyheter

Siste oppdatering på brannen i Oksfjorden i Nordreisa er at huset ikke kan reddes.

– Det ser ut til at vi har avslutta arbeidet fra vår side og rutinemessig opprettet en etterforskningssak på brannen. Brannmannskapene klarer ikke å redde huset, så de fortar nå en kontrollert nedbrenning, sier Roy Nagel, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

– Alle kom seg ut

Ved 12.30-tiden torsdag, meldte Troms politidistrikt, om en husbrann i Storengveien i Oksfjord.

Alle personene kom seg ut av huset på egenhånd. Ingen skal ha blitt skadet.

– Det skal heller ikke være noen røykskadde personer, som vi har fått melding om. Vi vil sperre av området, så snart brannmannskapene er ferdig med slukkingen, legger Nagel til.

Overtent

Vår reporter på stedet, Kjetil Martesønn Skog, kunne melde om at det veltet opp tjukk svart røyk fra huset, som lå et par kilometer fra krysset ved E6.

– Huset er overtent. Politi og ambulanse er på stedet, og innsatsleder brann er også kommet fram. Her er foreløpig ingen slukkingsbiler, sa han klokken 12.55.

Ifølge han var strømledningen brent av.

– Det betyr at det sannsynligvis er flere beboere utover her som er fri for strøm.

Ikke fare for spredning

Det skal, ifølge politiet ikke ha vært fare for spredning av brannen.

– Nødetatene er ikke kommet fram til stedet ennå. Vi vet derfor ikke noe mer foreløpig, sier Kåre Munkvold ved operasjonssentralen i Tromsø.

– Mer enn nok

Innsatsleder for Nord-Troms Politidistrikt, Stig Rassmussen, var til stedet både på Skjervøy ved storbrannen på Mørenot Fisheri, og i Oksfjord, noen timer senere. Han legger ikke skjul på at torsdagen var en krevende dag.


– Brannen er slukket og tomten er sperret av

Brannen er slukket og området er sperret av for videre undersøkelser.

 

– To branner og en trafikkulykke er mye på en dag. Vi trengte for så vidt ikke noe av dette, men det er i alle fall nok.

NOK: Innsatsleder for Nord-Troms Politidistrikt, Stig Rasmussen, sier torsdagen ble en svært krevende dag for nødmannskapene i Skjervøy og Nordreisa.   Foto: Kjetil M. Skog

 

Ifølge Rasmussen har det vært mange personer i sving.

- Fra politiet har vi hatt tre-fire patruljer i sving i dag. Så har ambulansepersonell fra både Skjervøy og Nordreisa vært i sving, samt altså begge brannkorpsene i de to kommunene. På Skjervøy var det jo også mannskaper fra Nordreisa Brann- og Redning, så de har hatt en ekstra travel dag.