Nå kommer ladestasjonene for elbiler til Nord-Troms

– Har vært et stort savn.

Klima- og miljøminister Ola Elvestad, Irene Dahl, Leif Gøran Wasskog, administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova. Foto: Leif Gøran Wasskog 

nyheter

Enova har lansert en konkurransebasert støtteordning for utbygging av hurtigladere i utvalgte områder - der elbilsatsingen enda ikke har kommet ordentlig i gang.

Først ut er Nord-Troms og Finnmark.

Leder Irene Dahl i Troms og Finnmark Venstre sier det stadig kommer bedre utvalg av elbilmodeller med lengre rekkevidde, men at den store barrieren er mangel på ladestasjoner.

– Det vi trenger er en storstilt utbygging av ladestasjoner. Det har vært et spesielt stort savn i Nord-Troms og Finnmark, sier hun i en pressemelding.

Politisk nestleder Leif Gøran Wasskog sier det må til en dramatisk satsing for å holde tritt med utviklingen i salget.

– Vi er derfor veldig fornøyd med satsingen til Enova. Vi kan nå komme i gang med en storstilt utbygging også i Nord-Troms og Finnmark, sier han.

Det inviteres til et dialogmøte i Kirkenes 10. mars for å diskutere tekniske krav i konkurransen, hvilke geografiske områder de ulike pakkene bør dekke i første omgang, og hvor raskt det er mulig å få hurtigladerne på plass.

– Vi håper at de som ønsker å etablere ladestasjoner og lokale aktører, kjenner sin besøkelsestid og kommer på møtet. Dette er en spennende mulighet, sier Irene Dahl.