Fortsatt skiftende vær framover

Været fram mot helgen og til uka vil i store deler av landet være slik det har vært de siste dagene. – Stabilt ustabilt, sier statsmeteorolog Martin Granerød.
nyheter

Det er den beste beskrivelsen han kan gi om været de neste dagene. Det betyr i praksis en fortsatt skiftende værtype med lokale variasjoner.

– Lavtrykkene som gir det skiftende været med skylag, regn og deretter perioder med solgløtt og pent vær, vil fortsette i samme bane som den siste tiden, sier Granerød til NTB.

Det er ingen stabile høytrykk på gang.

Nord-Norge slipper unna

Midt-Norge og Nord-Norge slipper de store nedbørsmengdene, med relativt lite nedbør i indre strøk av Midt-Norge i dagene framover og temperaturer rundt null eller noen få plussgrader. Her kommer nedbøren først fra midten av neste uke.

– Nord-Norge slipper litt billigere unna, med litt kjøligere luft og temperaturer. Det vil være mye skyet vær og gløtt av sol, og mindre nedbør fram til midten av uka, sier Granerød.

Nordland får relativt milde temperaturer, mens det i Troms og Finnmark vil være minusgrader. Nord-Norge får lite nedbør, og det som måtte komme vil i så fall være snø. Noen steder vil det også være vindfullt.

Våren lar vente på seg

Mange fikk kanskje vårfølelsen i februar, særlig i Sør-Norge, men begynnelsen av mars har vært noe helt annet. Granerød finner det passende å minne om at vi nettopp er i mars måned, og at det fortsatt er lenge til påske, så noe vårvær er ikke på trappene, ennå.

– Det blir en god del skyet vær og nedbør i Sør-Norge i dagene framover, både i helgen og til neste uke. Det vil igjen komme perioder med skydekke der sola kan titte fram. Som vanlig vil nedbøren komme som regn i ytre strøk, mens det i indre strøk vil fortsette med nedbør i form av snø, sier han.

Sørlandet vil framover, som vanlig, få det mildeste været rent temperaturmessig. Noen dager vil det kunne bli såpass som 5–6 varmegrader i løpet av helgen, og kanskje enda varmere i slutten av neste uke. Og nedbør, spesielt i dagene framover og i helgen.

På Vestlandet vil været også fortsette slik som de siste dagene. Noe mildere og solgløtt enkelte steder torsdag før skyene og regnet kommer. Mandagen ser bra ut, men deretter kommer regnet tilbake.

(©NTB)