Politiet har frigitt navnet på mannen som omkom i fjellulykken

Det var UNN-overlege Eivind Smeland (52) som tirsdag omkom på Sultinden i Lyngen.

OMKOM: Eivind Smeland (innfelt) omkom i fjellulykken på Sultinden i Lyngen tirsdag.  Foto: ARNE TEIGEN/Framtid i Nord

nyheter

Det informerer politiet om i en pressemelding onsdag i samråd med Smelands pårørende. Smeland falt da en skavl knakk, og skavlen utløste et snøskred.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.53, og rundt en time senere ble mannen funnet i snøskredet av personellet til ambulansehelikopteret fra UNN ved hjelp av sende- og mottakerutstyr.

Smeland ble erklært død på stedet.


UNN-ansatte i sorg etter kollegaens bortgang: – Han var en gledesspreder

Den avdøde overlegen minnes som en respektert medarbeider med mye godt humør av sine kolleger ved sykehuset.

 

Han var en del av et turfølge fra Troms på fire personer som ble vitner til ulykken. Det var turfølget som varslet politiet. De øvrige i reisefølget tok seg ned fra fjellet selv. De ble møtt av lokalt politi og er tatt hånd om av Lyngen kommunes kriseteam.

Eivind Smeland jobbet som overlege på kreftavdelinga ved UNN, og var i tillegg en erfaren fjellvandrer. I 2012 skal han ha fullført drømmen sin om å bestige samtlige 145 topper i Lyngsalpene ifølge Friflyt.

I 2013 ga han ut boka «The Lyngen Alps»sammen med Sjur Nesheim. Boka er en gjennomgang av klatring og ski i Lyngsalpene. Forfatterne fikk pengestøtte for å skrive boken fra både Storfjord og Lyngen kommune.

I boka til Smeland og Nesheim så står blant annet ruta til Sultinden beskrevet.