Tyver stjal båtmotorer for over 660.000 kroner

Motor & Marine AS oppdaget søndag ettermiddag et større tyveri fra lokalene deres i Sørkjosen.
nyheter

Arnt Steinar Thuv Frøseth sier til Framtid i Nord at tyveriet ble oppdaget søndag ettermiddag.

- Ja, vi har akkurat oppdaget det. Vi har varslet politiet og prøver å få oversikt over hva som er borte, sier Frøseth til Framtid i Nord i 17.40, og fortsetter:

- Men de har tatt over tyve båtmotorer, så det er et ganske stort tyveri, sier Frøseth, som mener tyveriet har skjedd lørdag natt eller søndag formiddag.

27 motorer

Ifølge Frøseth er det kun båtmotorer som er stjålet.

- De har hatt veldig fokus på akkurat de motorene, selv om det er mye annet her som kunne blitt stjålet. Men det har de ikke rørt, sier Frøseth, som håper at noen har tips om tyveriet.

Litt senere på kvelden har Frøseth fått oversikt over hvilke verdier som er stjålet.

- Det er snakk om 27 Yamaha båtmotorer på mellom 2,5 og 50 hestekrefter og til en verdi av over 660.000 kroner. De har tatt rubb og rake. Så nå er sesongen over, sier Frøseth.

Fokuserte

Politiet er på stedet nå. Frøseth sier han tror det er snakk om profesjonelle tyver.

- Det virker sånn, ja. De har som sagt ikke rørt noe annet av verdi. De har vært veldig fokuserte, sier Frøseth.

Lokalene til Motor & Marine AS helt inntil E6 i Sørkjosen.

- Er du overrasket over at ingen har sett noe?

- Nå er det ikke så lenge siden vi oppdaget dette. Så vi håper jo at vi kan få inn noen tips. Det er jo en ganske stor jobb og deee må jo ha brukt litt tid på dette, sier Frøseth.

Ønsker tips

- Hvordan har tyvene tatt seg inn i lokalene?

- Vi har ikke oppdaget noe spesielt innbruddspunkt. Men når du stjeler 27 båtmotorer i en fei, så er nok ikke døra det største problemet, sier Frøseth, som er litt oppgitt etter innbruddet.

- Man blir jo helt perpleks. Men sånn er verden blitt. Vi har hatt innbrudd før, og man kan sikkert gjøre tiltak. Men når det blir så proft som dette så er det ikke lett å hindre dem i "arbeidet" sitt.

Troms politidistrikt skriver på Twitter at de ønsker tips på telefon 02800 "dersom det er gjort observasjoner eller man har annen informasjon som kan være til nytte i etterforskningen av saken".