Søker historieinteresserte i ytre Lyngen

Lyngen historielag ønsker å komme i kontakt med historieinteresserte i den nordlige del av kommunen.

8foto: Jann-Sigurd Sivertsen 

nyheter

– Nå gjør vi en offensiv for å få med folk fra ytre Lyngen med i historielaget vårt, sier leder i Lyngen historielag, Rolf Magne Hansen.

– Dessverre har vi ingen medlemmer nord for Svensby. Det synes vi er veldig trasig. Jeg er helt sikker på at det finnes historieinteresserte personer i den delen av kommunen som tidligere tilhørte Karlsøy kommune.

Førstkommende lørdag gjør Lyngen historielag et framstøt, og inviterer til historisk treff på Lenangen omsorgssenter i Nord-Lenangen.

– Dette gjør vi i samarbeid med Lyngen Frivilligsentral. Vi legger opp til en historisk mimrestund der de som ønsker det, får fortelle fra sin lokale historie. Så krydrer vi det hele med lokale musikkinnslag og kaffekos, sier Hansen.

Lyngen historielag ble starta i 1997, og har i dag hele 60 medlemmer. Eldste medlem er 91 år. Laget har et stabilt styre, og historieinteressen og aktiviteten er stor.

- Vi arrangerer mimrekvelder der vi tar opp ulike temaer. Dessuten har vi årlig 1-2 turer til ulike steder, forteller Rolf Magne Hansen.

Nå er vårt store ønske å få hele kommunen med i historielaget, så jeg håper derfor at riktig mange finner veien til Lenangen omsorgssenter lørdag ettermiddag. Og alle er velkommen, både de som vil fortelle, og de som bare vil lytte. Selv har jeg tenkt å fortelle litt fra forliset til Kong Ring som ble sprengt av en mine eller torpedo på Ullsfjorden 2.juledag i 1941.