Blir det rasfare flyttes trafikken inn i tunnelen

Enn så lenge ledes trafikken på Fv866 utenfor skredsikringstunnelen på Kågen.

STENGT: Kågentunnelen er stengt, og trafiken ledes for tiden ut på gammelveien. Ved rasfare vil tunnelen bli åpnet, lover Statens vegvesen.   Foto: Hans-Albert Halden

nyheter

Kågentunnelen på Fv866 har vært stengt i lengre tid, og trafikken har gått utenfor på den gamle fylkesveien. Årsaken er at tunnelen renoveres, og gamle takplater av PE-skum blir dekket med betong.

– De siste platene blir armert og forskallet nå. Så håper vi at sprøytebilen kommer på fredag slik at vi kan starte opp å sprøyte betong på veggene, sier Karl Martin Eriksen i Statens vegvesen.

– Ikke rasfare nå

Samtidig laver snøen ned utenfor tunnelen, og med det øker også mulighetene for skred i det rasutsatte området tunnelen ble bygget for å unngå.

FØLGER MED: Karl Martin Eriksen i Statens vegvesen sier de følger nøye med på rasforholdene, både på Kågen og ellers i regionen.   Foto: Martin Hauken Johannessen

– Ja, vi følger selvsagt nøye med på utviklinga i fjellet der, men akkurat nå er det ikke fare for ras, sier Eriksen.

– Imidlertid er vi selvsagt beredt til å åpne tunnelen på kort varsel, og så løse arbeidet inne ved nattarbeid.


Nattestenger brua til og fra Skjervøy

Arbeid på Skattørsundbrua gjør at skjervøyværingene må merke seg åpningstidene de neste dagene.


Trenger en uke

Forutsatt at alt går etter planen, og sprøytevogna kommer til Kågen på fredag, håper Eriksen at arbeidet kan være ferdig onsdag om en uke.

– Om de får mulighet til å jobbe slik planene er, så vil de trenge omtrent åtte dager på å sprøyte ferdig. Målet er at alt er klart til onsdag om en uke. Men som sagt, kommer ikke vogna eller at været krever det, så setter vi trafikken inn i tunnelen igjen, sier Karl Martin Eriksen.